poniedziałek, 11 listopada 2013

Sałatka z grillowaną polędwiczką

Sałatka z polędwiczką powstała z resztek polędwiczki pozostałej z obiadu, z dnia poprzedniego. Jest bardzo szybka w przygotowaniu, a wygląda na coś wyrafinowanego i pracochłonnego. Jeśli chcecie zrobić wrażenie na znajomych, polecam ten przepis.

Składniki na 2 porcje:
250-300 gram polędwicy wieprzowej
2 średniej wielkości pomidory
1 ogórek zielony
kilka rzodkiewek
pół pęczka zielonej cebulki
kilka listków bazylii
sól
grubo mielony czarny pieprz
sos balsamiczny

Przygotowanie:
Polędwicę podzielić na grube plastry i grillować z każdej strony około 2-3 minuty. Po wystygnięciu pokroić w cienkie plastry, dodać pokrojone w kostkę pomidory, ogórka i rzodkiewkę oraz pokrojone w cienkie paski bazylię i cebulkę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Polać sosem balsamicznym. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz