niedziela, 29 września 2013

Dyniowe muffinki

Pomysł na niedzielne słodkości...

Składniki:
2 szklanki startej dyni
1 szklanka mąki orkiszowej
0,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej
2 jajka
3/4 szklanki stewii
2 łyżki miodu z dziewanny lub zwykłego miodu
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
garść posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:
Wymieszać w misce najpierw suche składniki, a następnie dodać mokre. Nadzieniem wypełnić papilotki do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni do suchego patyczka.
Z przygotowanej masy wyszło mi 18 muffinek o średnicy 5 cm.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz