Składniki na polędwicę:
1 polędwiczka wieprzowa
sól
pieprz kolorowy
ocet balsamiczny
oliwa
Przygotowanie:
Polędwicę natrzeć solą i pieprzem i usmażyć na oliwie po 3 minuty z każdej strony. Następnie piec w piekarniku w 180 stopniach przez 10-12 minut. Wyjąć, poczekać do ostygnięcia. Najlepiej jest zrobić polędwicę dzień wcześniej, aby dobrze odpoczęła przed krojeniem.Składniki na pastę z awokado:
2 awokado (bardzo miękkie)2 jajka
kilka gałązek kolendry
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
cytryna
Przygotowanie:
Jajka włożyć do zimnej wody, poczekać do zagotowania i trzymać przez 5 i pół minuty, następnie zalać zimną wodą. W tym czasie obrać awokado, pokroić w kostkę, wcisnąć do niego czosnek i wkroić kolendrę. Następnie pokroić w kostkę jajka i również dodać do pasty. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem oraz skropić dość obficie cytryną, aby nie ściemniało.Składniki na kanapki:
bagietka pełnoziarnistapasta z awokado
plastry polędwicy
pomidorki koktajlowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz