Da się jednak pogodzić obie kwestie. Przez następne kilka dni, podrzucę tutaj kilka pomysłów na przekąski, którymi możemy uraczyć innych, a oni niekoniecznie zorientują się, że to co jedzą jest zdrowe i zgodne z naszymi zasadami żywieniowymi.
Dziś pora na małe przekąski w formie kanapek.
Składniki na marynowaną paprykę:
2-3 duże czerwone papryki2 ząbki czosnku
kilka łyżek oliwy z oliwek
cytryna lub limonka
sól
pieprz
Przygotowanie:
Paprykę zgrillować w piekarniku, aż skórka stanie się czarna. Następnie wyjąć i przykryć talerzem, gdy ostygnie obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Dodać do niej przeciśnięty czosnek, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Marynata ma być dość wyrazista w smaku, więc nie przejmujmy się próbując, że jest zbyt intensywna. W końcu nie będziemy jeść jej samej. Paprykę zostawić na noc w lodówce.Składniki na kanapki:
pełnoziarnista bagietka2 kulki mozzarelli
papryka marynowana
listki bazylii (tyle ile mamy kanapek)
dekoracyjne patyki do szaszłyków
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz